Paul Roijmans Bronzen Sculpturen

Een sculptuur van brons is een prachtige blijvende herinnering aan een belangrijke gebeurtenis, een persoon of een ervaring. Zeker als het een unieke sculptuur is die speciaal ontworpen en gemaakt is voor dat ene specifieke moment. Het unieke karakter van een persoonlijk kunstwerk doet iets met de ontvanger, maar ook met de gever ervan.

 

De mogelijkheden

Bij Roijmans Bronzen Sculpturen in Reusel weten we dat als geen ander en daarom maken wij unieke sculpturen op maat. Of het nu gaat om een kunstwerk voor een bedrijf, zoals een logo, een relatiegeschenk, een jubilaris of een kunstaankoop voor in of buiten uw pand, of om een sculptuur met een privébestemming, zoals een beeld voor een trouwdag, een verjaardag of een urn. Alle sculpturen die wij maken, zijn handgemaakt en volledig volgens uw wensen.

We bespreken samen uitgebreid uw wensen aan de hand van een gedachte die u in uw hoofd hebt, een tekening of een foto. Na de ontwerpfase maken we een wassen model zodat u kunt zien of we uw idee voor 100% vertaald hebben of dat er nog iets aan moet veranderen. Als u tevreden bent, gieten we de sculptuur in brons, waarna we de mal vernietigen. U hebt dus altijd iets unieks in handen.

 

De verloren methode

Zoals we al eerder schreven in onze blog ‘Het bronzen sculptuur als kunstvorm’, maken we onze sculpturen op maat via de “verlorenwasmethode” (á cire perdue). Bij deze methode wordt van een wassen model (een kopie van uw beeld in was) een eenmalige, vuurvaste mal gemaakt, die in een hete oven wordt geplaatst, waardoor de was uit de mal loopt/smelt. Het wassen model is nu ‘verloren’. Er is een holle ruimte ontstaan, waarin het brons wordt gegoten. Zo kunnen volledig driedimensionale vormen worden gemaakt.

 

Urnen en grafmonumenten

Naast een bronzen sculptuur kunt u bij ons ook terecht voor unieke, handgemaakte urnen en grafmonumenten. Ook hierbij gaat het om een eenmalig ontwerp, geheel gemaakt volgens uw wensen en uw budget. Ook een mal voor een urn wordt met de hand gemaakt, waarna het in brons gegoten wordt. Tijdens dit proces kan eventueel as van uw dierbare overledene meegegoten worden.

Heeft u interesse in een bronzen sculptuur ter ere van een speciaal moment, persoon of gelegenheid? Bij Roijmans Bronzen Sculpturen in Reusel, Noord-Brabant, gieten wij uw idee in een prachtige sculptuur.