Paul Roijmans Bronzen Sculpturen
Spelen met de wind
Spelen met de wind

Roijmans Bronzen Sculpturen
Roijmans Bronzen Sculpturen is gevestigd in Reusel (NBr) en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het vervaardigen van bronzen sculpturen. Het bedrijf bestaat momenteel uit Paul Roijmans, waarbij hij regelmatig geholpen wordt door zijn jongste zoon Mees.
Frans maakt wegens zijn overlijden in mei 2020 geen deel meer uit van het bedrijf.
Echter kunnen beide kunstenaars nu reeds terugzien op vele scheppingen van blijvende waarde. Tevens zijn zij beide autodidact. Waarbij Paul alle skills en technische vaardigheden geleerd heeft van vader Frans.

De melkman
De melkman van Frans Roijmans (Hooge Mierde)

Geschiedenis

Vanaf 1980 is door Frans naast het werk in keramiek een start gemaakt in het vervaardigen van kunst in brons. De duurzaamheid van het materiaal, de degelijkheid en uitstraling hebben Frans ertoe doen besluiten om zich vanaf 1995 geheel toe te leggen op het vervaardigen van bronzen sculpturen. Het bedrijf beschikt over een eigen bronsgieterij en houdt zo alle stappen van het proces in eigen hand.

 

 

Paul Roijmans

Mijn werk wordt gekenmerkt door het zoeken naar en het telkens weer ingaan op uitdagingen die mij op artistiek en creatief vlak raken. Zowel het figuratieve als het non-figuratieve, het materiaalgebruik en het toepassen van verschillende technieken. De uitdaging zit hem tevens in het doorlopen van het totale proces; van het inkopen van de  “dode” broden brons tot en met het afleveren van een “levende en sprekende” sculptuur. Diverse bedrijven, gemeenten en instellingen maar zeker ook particulieren vinden hun weg naar Reusel.

Leontien van Moorsel
Leontien van Moorsel (Boekel)

Een mooie opdracht van de gemeente Boekel in 2004 is de vervaardiging geweest van het bronzen standbeeld van Leontien van Moorsel. Welk te bewonderen is in haar geboorteplaats Boekel.

Mocht u eveneens geïnteresseerd zijn om een kijkje te komen nemen in de galerie dan adviseer ik u om van tevoren telefonisch (06-27433732) of via de mail een afspraak te maken, zodat ik u persoonlijk te woord kan staan.

 

Hopelijk zie ik u in Reusel.
Paul Roijmans