Paul Roijmans Bronzen Sculpturen

Met een sculptuur van brons haalt u een prachtig kunstwerk in huis of geeft u een uniek cadeau. Maar hoe komt u nu in het bezit van een sculptuur dat precies vervaardigd is naar uw wensen en hoe bedenkt u nu hoe een dergelijk kunstwerk eruit moet komen te zien? We vertellen het u hier.

Waar moet ik beginnen?
In een eerdere blog; Een bronzen beeld op maat, hoe gaat dat eigenlijk, schreven we er al over. Het proces van het maken van een sculptuur gaat niet over één nacht ijs. Er gaat behoorlijk wat tijd overheen voordat een beeld uiteindelijk op een sokkel staat en dat is ook niet zo vreemd. Het ambachtelijke bronsgieten is een zeer arbeidsintensief gebeuren, dat in een aantal verschillende stappen tot stand komt. Het is sowieso niet mogelijk om een al bestaande gietmal van een beeld te gebruiken, want deze is maar voor éénmalig gebruik. Wilt u echt een sculptuur waarvan er maar een bestaat, dan zal er eerst een ontwerp gemaakt moeten worden door de kunstenaar. Hiervoor moet hij uw wensen precies vertalen naar een ontwerp waarvan uiteindelijk de mal gemaakt wordt waarin het brons wordt gegoten.

Om met uw wensen aan de slag te gaan, is het belangrijk dat u een goed idee hebt van datgene dat u wilt. Als het beeld bedoeld is voor een speciale gelegenheid, zoals een jubileum, een huwelijk of misschien als grafmonument, dan kunt u inspiratie opdoen door het bekijken van foto’s. Ook kunt u een bedrijfslogo als uitgangspunt nemen, of een specifiek thema. U kunt natuurlijk ook eerst een bezoekje brengen aan onze galerie. Hier vindt u talloze beelden die weer als inspiratie kunnen dienen voor een eigen unieke sculptuur.

Hoe gaat de artiest te werk?
Hebt u eenmaal een beeld van de sculptuur voor ogen, dan gaan wij met u hierover in overleg en maken aan de hand daarvan een ontwerp. Op deze manier kunt u eerst in 3D bekijken hoe uw sculptuur eruit gaat zien en of we uw wensen goed vertaald hebben. We kunnen het model, wat meestal gemaakt wordt van was, in deze fase nog aanpassen of veranderen. Van dit ontwerp wordt vervolgens na uw goedkeuring een mal gemaakt. Bent u tevreden, dan wordt uw beeld in brons – een legering van koper en tin – gegoten. Daarna moet de mal worden vernietigd, omdat deze aan de binnenzijde geheel verbrand door het hete brons van 1200 graden celcius en zo spreek je dus van een (éénmalig) unicum.

Wilt u meer weten over unieke sculpturen? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze galerie. Wij verwelkomen u graag.